Dagje Amsterdam: dit moet je doen!

Heb jij binnenkort een dagje vrij en ben je op zoek naar een leuke bezigheid om uit te voeren? Dan hoef je het niet ver te zoeken! In deze blog leggen we je namelijk uit hoe je op een E-bike Amsterdam doorgaat. Hiermee zie je misschien niet alle hoogtepunten, maar krijg je wel een prachtig beeld van de stad. Regel je E-bike direct en begin meteen!

Startpunt: Museumplein

We beginnen door naar het Museumplein te crossen. Natuurlijk is deze blog geschreven om een leuke dag voor jou te organiseren, maar we gaan niet alles voor je invullen. De eerste keuze maak jezelf! Op het Museumplein vind jij enorm veel leuke museums: van het welbekende Rijksmuseum naar het wat minder bekende MOCO-museum, veel verschillende kunstsoorten kunnen bekeken worden. Lees je gelijk in op wat je hier kunt vinden en boek je tickets!

Lunch: Westerpark

Nadat jij je in je favoriete kunst hebt verdiept is het tijd om de batterijen even op te laden. Aangezien we de hele tijd binnen zijn geweest, gaan we nu lekker naar buiten. Omdat het Vondelpark te toeristisch is, trekken we naar een park dat net iets minder gevuld is: het Westerpark. Rondom het Westerpark zitten talloze leuke restaurantjes, die het vaak toestaan om het eten mee te nemen en op te eten in het park. Zo geniet je van een lekker gerecht in de buitenlucht.

Middag: Shoppen in de P.C. Hooftstraat

We stappen weer terug de e-bike op en rijden ditmaal naar de bekendste winkelstraat van Amsterdam: de P.C. Hooftstraat. Hier vind je de bekendste merken en winkels ter wereld, waardoor jij hier gegarandeerd slaagt. Het maakt niet eens uit wat je zoekt: of je nou kleding, een nieuwe gadget of een goede snack wil vinden, de P.C. Hooftstraat (en de straten hieromheen) hebben alles wat je maar wil.

Dinnertime: snelle hap in Zuid

Amsterdam staat bekend om zijn oude grachtenpanden, maar dat is niet de enige vorm van architectuur die de hoofdstad te bieden heeft. Door met je e-bike door Amsterdam-Zuid te scheuren, merk je dit gelijk. De gigantische bedrijvenpanden schieten hier links en rechts uit de grond, vaak met indrukwekkende architectuur. De activiteit is hier eigenlijk het rondrijden zelf, maar laten we er gelijk gebruik van maken door hier een snelle hap mee te pakken. Klaar voor de avond?

Avond: Concertje!

We sluiten af met wederom een keuze die jezelf maakt. Vanaf Zuid kun je namelijk alle kanten op: terug de stad in, of richting de Bijlmer. Dat jij niet de enige bent die Amsterdam bezoekt, blijkt aan het gigantische aantal artiesten dat deze stad onderdeel van hun Europa-tour maken. Een prima mogelijkheid voor jou om er één mee te pakken, toch? Trek jij richting de Bijlmer, dan heb je de keuze uit de Arena, de Ziggodome en AFAS Live: drie van de grootste concerthallen van Nederland. Hou jij meer van iets kleinere artiesten, dan ga je in Amsterdam langs bij Paradiso of de Melkweg – de plek voor alternatieve artiesten.

Wanneer ga jij?

We hopen je met deze ideeën enthousiast te hebben gemaakt voor een dagje Amsterdam op de E-bike. Pak je agenda gelijk en plan je vrije dag in, zodat jij en je vrienden dit kunnen gaan uitvoeren.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.