3 verborgen toeristische hotspots in Amsterdam

Amsterdam is een geliefde toeristische bestemming, die bekend staat om haar grachten en smalle gevelhuizen, het Rijksmuseum met werken van Vermeer en Rembrand, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Jordaan, het Vondelpark en vele andere trekpleisters. Maar er is meer dan deze welbekende bezienswaardigheden. Ken je deze 3 verborgen pareltjes al?

1 Een beetje Versailles in Amsterdam

In Amsterdam-Oost bevindt zich het achttiende-eeuwse Huize Frankendael, waar het koetshuis dienst doet als culinaire verrassing. In restaurant Merkelbach kun je lekker eten verwachten dat gemaakt is van eerlijke en pure producten. Niet voor niets is de eigenaar van Merkelbach een trouw aanhanger van de Slow Food beweging en Amsterdam Expo. Wie op zoek is naar een beetje groen in de stad, komt hier ook aan zijn trekken. Huize Frankendael is namelijk het enige Amsterdamse buitenhuis en wordt omringd door een schitterende stijltuin waar je je met enige verbeelding zo in Versailles zou wanen. Op het terras kun je de seizoenen zien komen en gaan en kun je urenlang tussen de locals vertoeven.

2 Bonsai en cactussen bij de Vrije Universiteit

Plantenliefhebbers zullen in Amsterdam ongetwijfeld de Hortus Botanicus aan de Plantagelaan bezoeken, maar minder bekend is de Botanische Tuin Zuidas. Deze bijzondere tuin hoort bij de Vrije Universiteit en laat een gevarieerde collectie vaste planten zien, aangevuld met een rotstuin, een varentuin en een indrukwekkende penjing- en bonsai-collectie. Deze laatste kun je overigens alleen in de zomermaanden bewonderen. Je vindt hier tevens de grootste verzameling cactussen van Nederland. In de bijbehorende winkel kun je zaden kopen, die deels uit de eigen collectie komen.

3 De oudste manege van Nederland

De Hollandsche manege aan de Vondelstraat 140 is een waar verborgen pareltje. De classicistische voorgevel doet vermoeden dat zich hier een gewoon woonhuis bevindt, maar niets is minder waar. Achter de gevel bevindt zich een rijzaal met uitbundige barokke decoraties, geïnspireerd op de Spaanse Rijschool in Wenen. De manege werd in de negentiende eeuw gebouwd en was bedoeld voor de elite, wat duidelijk zichtbaar is in de indrukwekkende barokke en classicistische elementen. Wie de ruiters en de paarden wil bewonderen, kan dat doen vanaf het balkon, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.