Cosmetische chirurgie rond jouw ogen

Wanneer je vaak uit jouw omgeving te horen krijgt dat je er slaperig uitziet en nors kijkt, wil dat niet altijd zeggen dat je jezelf op dat moment ook zo voelt. Het kan zijn dat ook dat je oogleden hier een negatieve invloed op hebben. Door een bezoekje te brengen aan oogkliniek kan er cosmetische chirurgie rondom je ogen worden gedaan, wat ervoor kan zorgen dat je een positieve uitstraling zal hebben.

Eerste kennismaking

Als je denkt dat een cosmetische ingreep rondom je ogen wel eens een oplossing zou kunnen zijn dan is het mogelijk op bij een kliniek op kennismaking komen. In dit gesprek zal ook het benodigde advies gegeven worden. Er worden dan ook foto’s gemaakt en vervolgens stelt de arts die de behandeling uitvoert een persoonlijk behandelplan op. Op het moment dat er een medische indicatie is vastgesteld wordt er direct een machtiging aangevraagd bij de verzekering.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Er zijn verschillende ooglidafwijkingen, een goed functionerend oog hangt mede af van de positie en functie van de oogleden en daarnaast hebben de oogleden dus ook nog eens een enorm invloed op het uiterlijk. De meest bekende oorzaken zijn een teveel aan huid en een hangend ooglid. De onderste oogleden zullen op oudere leeftijd wat meer kunnen gaan hangen. Deze afwijkingen kunnen dus zorgen voor irritatie aan de ogen, verslechtering van het zicht en invloed op het uiterlijk. Bij een functionele reden zal een ooglidcorrectie ook vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar.

Wanneer is een wenkbrauwlift nodig?

Op het moment dat de huid boven het oog gaat verslappen en over het oog gaat zakken dan kan je in aanmerking komen voor een wenkbrauwlift. De buitenste ooghoek wordt dan een beetje naar boven toe getrokken. Dit zorgt ervoor dat de oogvorm weer terug naar zijn originele staat veranderd. Een wenkbrauwlift wordt middels een operatie uitgevoerd. Hierbij wordt dan het huidoverschot verwijderd. Boven de slaap wordt een reepje huid en bindweefsel weggehaald. Deze ingreep wordt wel bij de haargrens gedaan zodat de littekens zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.