Dagje Amsterdam: dit moet je doen!

Heb jij binnenkort een dagje vrij en ben je op zoek naar een leuke bezigheid om uit te voeren? Dan hoef je het niet ver te zoeken! In deze blog leggen we je namelijk uit hoe je op een E-bike Amsterdam doorgaat. Hiermee zie je misschien niet alle hoogtepunten, maar krijg je wel een prachtig beeld van de stad. Regel je E-bike direct en begin meteen!

Startpunt: Museumplein

We beginnen door naar het Museumplein te crossen. Natuurlijk is deze blog geschreven om een leuke dag voor jou te organiseren, maar we gaan niet alles voor je invullen. De eerste keuze maak jezelf! Op het Museumplein vind jij enorm veel leuke museums: van het welbekende Rijksmuseum naar het wat minder bekende MOCO-museum, veel verschillende kunstsoorten kunnen bekeken worden. Lees je gelijk in op wat je hier kunt vinden en boek je tickets!

Lunch: Westerpark

Nadat jij je in je favoriete kunst hebt verdiept is het tijd om de batterijen even op te laden. Aangezien we de hele tijd binnen zijn geweest, gaan we nu lekker naar buiten. Omdat het Vondelpark te toeristisch is, trekken we naar een park dat net iets minder gevuld is: het Westerpark. Rondom het Westerpark zitten talloze leuke restaurantjes, die het vaak toestaan om het eten mee te nemen en op te eten in het park. Zo geniet je van een lekker gerecht in de buitenlucht.

Middag: Shoppen in de P.C. Hooftstraat

We stappen weer terug de e-bike op en rijden ditmaal naar de bekendste winkelstraat van Amsterdam: de P.C. Hooftstraat. Hier vind je de bekendste merken en winkels ter wereld, waardoor jij hier gegarandeerd slaagt. Het maakt niet eens uit wat je zoekt: of je nou kleding, een nieuwe gadget of een goede snack wil vinden, de P.C. Hooftstraat (en de straten hieromheen) hebben alles wat je maar wil.

Dinnertime: snelle hap in Zuid

Amsterdam staat bekend om zijn oude grachtenpanden, maar dat is niet de enige vorm van architectuur die de hoofdstad te bieden heeft. Door met je e-bike door Amsterdam-Zuid te scheuren, merk je dit gelijk. De gigantische bedrijvenpanden schieten hier links en rechts uit de grond, vaak met indrukwekkende architectuur. De activiteit is hier eigenlijk het rondrijden zelf, maar laten we er gelijk gebruik van maken door hier een snelle hap mee te pakken. Klaar voor de avond?

Avond: Concertje!

We sluiten af met wederom een keuze die jezelf maakt. Vanaf Zuid kun je namelijk alle kanten op: terug de stad in, of richting de Bijlmer. Dat jij niet de enige bent die Amsterdam bezoekt, blijkt aan het gigantische aantal artiesten dat deze stad onderdeel van hun Europa-tour maken. Een prima mogelijkheid voor jou om er één mee te pakken, toch? Trek jij richting de Bijlmer, dan heb je de keuze uit de Arena, de Ziggodome en AFAS Live: drie van de grootste concerthallen van Nederland. Hou jij meer van iets kleinere artiesten, dan ga je in Amsterdam langs bij Paradiso of de Melkweg – de plek voor alternatieve artiesten.

Wanneer ga jij?

We hopen je met deze ideeën enthousiast te hebben gemaakt voor een dagje Amsterdam op de E-bike. Pak je agenda gelijk en plan je vrije dag in, zodat jij en je vrienden dit kunnen gaan uitvoeren.

Geplaatst in Overig | Reacties uitgeschakeld voor Dagje Amsterdam: dit moet je doen!

Cosmetische chirurgie rond jouw ogen

Wanneer je vaak uit jouw omgeving te horen krijgt dat je er slaperig uitziet en nors kijkt, wil dat niet altijd zeggen dat je jezelf op dat moment ook zo voelt. Het kan zijn dat ook dat je oogleden hier een negatieve invloed op hebben. Door een bezoekje te brengen aan oogkliniek kan er cosmetische chirurgie rondom je ogen worden gedaan, wat ervoor kan zorgen dat je een positieve uitstraling zal hebben.

Eerste kennismaking

Als je denkt dat een cosmetische ingreep rondom je ogen wel eens een oplossing zou kunnen zijn dan is het mogelijk op bij een kliniek op kennismaking komen. In dit gesprek zal ook het benodigde advies gegeven worden. Er worden dan ook foto’s gemaakt en vervolgens stelt de arts die de behandeling uitvoert een persoonlijk behandelplan op. Op het moment dat er een medische indicatie is vastgesteld wordt er direct een machtiging aangevraagd bij de verzekering.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Er zijn verschillende ooglidafwijkingen, een goed functionerend oog hangt mede af van de positie en functie van de oogleden en daarnaast hebben de oogleden dus ook nog eens een enorm invloed op het uiterlijk. De meest bekende oorzaken zijn een teveel aan huid en een hangend ooglid. De onderste oogleden zullen op oudere leeftijd wat meer kunnen gaan hangen. Deze afwijkingen kunnen dus zorgen voor irritatie aan de ogen, verslechtering van het zicht en invloed op het uiterlijk. Bij een functionele reden zal een ooglidcorrectie ook vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar.

Wanneer is een wenkbrauwlift nodig?

Op het moment dat de huid boven het oog gaat verslappen en over het oog gaat zakken dan kan je in aanmerking komen voor een wenkbrauwlift. De buitenste ooghoek wordt dan een beetje naar boven toe getrokken. Dit zorgt ervoor dat de oogvorm weer terug naar zijn originele staat veranderd. Een wenkbrauwlift wordt middels een operatie uitgevoerd. Hierbij wordt dan het huidoverschot verwijderd. Boven de slaap wordt een reepje huid en bindweefsel weggehaald. Deze ingreep wordt wel bij de haargrens gedaan zodat de littekens zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Cosmetische chirurgie rond jouw ogen

Zakendoen in Amsterdam: wat je moet weten

Het bedrijfsleven in Amsterdam bruist en is voortdurend volop in beweging. Het is dé plek voor zowel grote multinationals als voor kleine startups om zich te vestigen en te ontwikkelen. Wie op zoek is naar partners om mee samen te werken, krijgt in Amsterdam dan ook alle kansen. Maar wat is belangrijk om te weten als je zaken gaat doen in Amsterdam?

Bouw een netwerk op

Met zoveel bedrijvigheid in de regio is een goed netwerk cruciaal als je succesvol zaken wil doen in Amsterdam. Een uitgebreid netwerk geeft je toegang tot mogelijke samenwerkingspartners en het biedt de mogelijkheid om kennis te verwerven en te delen. Aansluiten bij een ondernemersvereniging is een goede zet, zeker als nieuwkomer. Ondernemersverenigingen zetten zich ook in voor een goed ondernemersklimaat in de stad, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Wees open en direct

Amsterdammers hebben het hart op de tong en zeggen direct waar het op staat. Zoete broodjes bakken en indirect communiceren werkt hier dus niet. Wees uietraard respectvol, maar verzandt niet in eindeloze beleefdheden en draai niet om de hete brij heen. Moet er een contract worden gesloten? Dan mag dat direct op tafel komen. Geef duidelijk aan wat je wil en wees ook niet bang je eigen kwaliteiten te promoten. In een open sfeer zal je bij Amsterdammers het meest bereiken.   

Pas je aan de handelsgeest aan

Met het rijke handelsverleden zijn Amsterdammers van nature gewend om aan te pakken. IJver en daadkracht zijn dan ook belangrijke ingrediënten. Wacht niet af maar toon initiatief, kom met nieuwe ideeën en denk out-of-the-box. Wie zich aan kan passen aan de omstandigheden, maakt de meeste kans om succes te hebben in het Amsterdamse zakenleven. Let daarbij wel op dat je niet met elke wind mee waait, want daar houden Amsterdammers niet van. Het is belangrijk om je eigen mening te hebben en daar ook vol achter te staan. Een Amsterdammer heeft namelijk over alles een mening en steekt die niet onder stoelen of banken. Wil je zakendoen in Amsterdam, dan mag je dus best met je kop boven het maaiveld uitsteken.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Zakendoen in Amsterdam: wat je moet weten

3 verborgen toeristische hotspots in Amsterdam

Amsterdam is een geliefde toeristische bestemming, die bekend staat om haar grachten en smalle gevelhuizen, het Rijksmuseum met werken van Vermeer en Rembrand, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Jordaan, het Vondelpark en vele andere trekpleisters. Maar er is meer dan deze welbekende bezienswaardigheden. Ken je deze 3 verborgen pareltjes al?

1 Een beetje Versailles in Amsterdam

In Amsterdam-Oost bevindt zich het achttiende-eeuwse Huize Frankendael, waar het koetshuis dienst doet als culinaire verrassing. In restaurant Merkelbach kun je lekker eten verwachten dat gemaakt is van eerlijke en pure producten. Niet voor niets is de eigenaar van Merkelbach een trouw aanhanger van de Slow Food beweging en Amsterdam Expo. Wie op zoek is naar een beetje groen in de stad, komt hier ook aan zijn trekken. Huize Frankendael is namelijk het enige Amsterdamse buitenhuis en wordt omringd door een schitterende stijltuin waar je je met enige verbeelding zo in Versailles zou wanen. Op het terras kun je de seizoenen zien komen en gaan en kun je urenlang tussen de locals vertoeven.

2 Bonsai en cactussen bij de Vrije Universiteit

Plantenliefhebbers zullen in Amsterdam ongetwijfeld de Hortus Botanicus aan de Plantagelaan bezoeken, maar minder bekend is de Botanische Tuin Zuidas. Deze bijzondere tuin hoort bij de Vrije Universiteit en laat een gevarieerde collectie vaste planten zien, aangevuld met een rotstuin, een varentuin en een indrukwekkende penjing- en bonsai-collectie. Deze laatste kun je overigens alleen in de zomermaanden bewonderen. Je vindt hier tevens de grootste verzameling cactussen van Nederland. In de bijbehorende winkel kun je zaden kopen, die deels uit de eigen collectie komen.

3 De oudste manege van Nederland

De Hollandsche manege aan de Vondelstraat 140 is een waar verborgen pareltje. De classicistische voorgevel doet vermoeden dat zich hier een gewoon woonhuis bevindt, maar niets is minder waar. Achter de gevel bevindt zich een rijzaal met uitbundige barokke decoraties, geïnspireerd op de Spaanse Rijschool in Wenen. De manege werd in de negentiende eeuw gebouwd en was bedoeld voor de elite, wat duidelijk zichtbaar is in de indrukwekkende barokke en classicistische elementen. Wie de ruiters en de paarden wil bewonderen, kan dat doen vanaf het balkon, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor 3 verborgen toeristische hotspots in Amsterdam