Zakendoen in Amsterdam: wat je moet weten

Het bedrijfsleven in Amsterdam bruist en is voortdurend volop in beweging. Het is dé plek voor zowel grote multinationals als voor kleine startups om zich te vestigen en te ontwikkelen. Wie op zoek is naar partners om mee samen te werken, krijgt in Amsterdam dan ook alle kansen. Maar wat is belangrijk om te weten als je zaken gaat doen in Amsterdam?

Bouw een netwerk op

Met zoveel bedrijvigheid in de regio is een goed netwerk cruciaal als je succesvol zaken wil doen in Amsterdam. Een uitgebreid netwerk geeft je toegang tot mogelijke samenwerkingspartners en het biedt de mogelijkheid om kennis te verwerven en te delen. Aansluiten bij een ondernemersvereniging is een goede zet, zeker als nieuwkomer. Ondernemersverenigingen zetten zich ook in voor een goed ondernemersklimaat in de stad, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Wees open en direct

Amsterdammers hebben het hart op de tong en zeggen direct waar het op staat. Zoete broodjes bakken en indirect communiceren werkt hier dus niet. Wees uietraard respectvol, maar verzandt niet in eindeloze beleefdheden en draai niet om de hete brij heen. Moet er een contract worden gesloten? Dan mag dat direct op tafel komen. Geef duidelijk aan wat je wil en wees ook niet bang je eigen kwaliteiten te promoten. In een open sfeer zal je bij Amsterdammers het meest bereiken.   

Pas je aan de handelsgeest aan

Met het rijke handelsverleden zijn Amsterdammers van nature gewend om aan te pakken. IJver en daadkracht zijn dan ook belangrijke ingrediënten. Wacht niet af maar toon initiatief, kom met nieuwe ideeën en denk out-of-the-box. Wie zich aan kan passen aan de omstandigheden, maakt de meeste kans om succes te hebben in het Amsterdamse zakenleven. Let daarbij wel op dat je niet met elke wind mee waait, want daar houden Amsterdammers niet van. Het is belangrijk om je eigen mening te hebben en daar ook vol achter te staan. Een Amsterdammer heeft namelijk over alles een mening en steekt die niet onder stoelen of banken. Wil je zakendoen in Amsterdam, dan mag je dus best met je kop boven het maaiveld uitsteken.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.